Tips för dig som vill renovera på egen hand

Om man vill renovera sitt hus eller lägenhet på egen hand så gäller det att man sätter upp tydliga mål med vad man vill åstadkomma. Det är lätt hänt att man hamnar i olika fällor, både vad gäller tid, pengar och olika sorters lösningar. Man bör skapa en tydlig plan, sätta upp en budget samt genomföra rejält med forskning kring den sorts renovering man skall utföra.

Renoveringsplan

Oavsett om man skall renovera ett rum eller ett helt hus så gäller det att skapa en plan med de olika momenten samt hur långt tid man beräknar att allt kommer att ta. Detta första steg är viktigt så att man hela tiden kan hålla koll på vart i projektet man befinner sig. En fälla är dock att fastna i alltför små detaljer, så man bör alltid försöka ha helheten i åtanke.

Budgetering

Eftersom du vill renovera ditt hus ekonomiskt är det viktigt att du bestämmer de totala utgifterna. Det är viktigt att komma ihåg att du inte kan spendera över din budget, så för att hålla budgeten bör man alltid sätta gränser och ha prioriteringarna i ordning, så att man vet vart ens pengar kommer att göra mest nytta. När man skapar en budget för en renovering bör man alltid ha beräknat cirka 10-15% i oväntade utgifter.

Forska kring renovering innan du sätter igång

Den vackra lampan som du tyckte om i en dyr butik kan köpas till ett lägre pris i andra butiker. Så, när du renoverar ditt hus med en viss budget, kom ihåg att om du forskar för att hitta möblerna du vill ha, så kommer du sannolikt att hitta de flesta sakerna till ett billigt pris via nätet. Dra nytta av online shopping och begagnade möbler och se hur långt du kan nå med på din utsatta budget.