Fundera på att bygga nytt

Oavsett om du bygger ett enkelt start-hem eller den ultimata bostaden från grunden, innehåller en nybyggnation många okända steg och kan vara överväldigande vid vissa moment – speciellt om du är osäker på var du ska börja eller upplever problem i planeringsprocessen. Beroende på kvadratmeter, väderförhållanden och tillgång till byggarbetare och leveranser kan byggandet av ett nytt hem ta riktigt lång tid. Nedan följer en lista med sådant som man bör tänka på inför bygget av ett helt nytt hem.

Saker att tänka på när man bygger ett nytt hem

Att bygga ett hem är ett stort steg och det är enkelt att man upplever sig förvirrad eller osäker under processens gång. Det kan vara bra att ta kontakt med ett företag som vet vad som krävs exempelvis tenroc.se som sysslar med nybyggen. För att hjälpa dig så finner du nedanför en lista med sådant som du bör tänka på och vad som bör vara dina första prioriteringar.

  • Bestäm om du vill börja bygget med huset eller tomten.
  • Kontrollera dina möjligheter till lån innan du ansöker om finansiering.
  • Fastställa dina kriterier för att anlita en arkitekt, fastighetsmäklare och entreprenörer.
  • Ha koll på och forska kring de team du kanske kommer att arbetar med.
  • Spara flera referenser med bilder på ditt drömhem.
  • Väg dina prioriteringar för att veta vad som är viktigast för dig gällande huset och tomten.
  • Ta en rundtur kring det området som du vill bo på, hälsa på grannar etc.

Kommunikation är A och O

Skapa ett konsekvent och enkelt sätt att kommunicera med din byggmästare, arkitekt eller entreprenör för att säkerställa att de ansvarar för och genomför förändringar eller uppdateringar som kan uppstå under processens gång. Och om du bygger huset med en make, partner etc så är det viktigt att se till så att båda är på samma sida när det gäller beslutsfattande.