Dags att renovera köket?

Ombyggnad av ett kök är ett stort projekt och som kräver noggrann planering. Oavsett om du redan har samlat information och idéer, eller befinner dig i början av projektet och försöker lista ut vad du ska göra, så är det smart att ta ett steg tillbaka och se över hela projektet för att se till så att renoveringen blir så effektiv och smidig som möjligt.

Hur mycket kostar det egentligen att göra om köket?

Det kanske inte är det allra roligaste att tänka på, men kostnaden för renovering av ett kök kan vara en stor summa. Att renovera köket kräver en hel del planering och eftertanke. Vill man ha hjälp med köket så kan man besöka som ger många bra tips inför renoveringen. Självfallet så vill du att ditt nya kök ska vara så vackert och funktionellt som möjligt, men samtidigt så vill du inte att priset skall vara svindlande högt.

Saker att att tänka på innan man startar renoveringen av köket

  • Ring en fastighetsmäklare som du känner för att be om råd gällande hur mycket ditt hem kan vara värt och hur mycket ett nytt kök kan addera till husets värde.
  • Studera olika sorters kök och läs olika artiklar gällande renovering för att så bra som möjligt kunna göra en korrekt budgetering.
  • Se över din ekonomi, då oväntade utgifter kan uppstå.
  • Utforska finansieringsmöjligheter för skåp och vitvaror (t.ex. ingen ränta i 6 månader etc.)
  • Försök att spara pengar genom att göra delar av arbetet själv.

Kom ihåg ditt arbetsflöde

När du planerar din renovering, kom ihåg ditt köks mest trafikerade områden: diskbänken, spis och kylskåp. Se till att dessa områden och vitvaror befinner sig på en effektiv plats som är relevant och fungerar ihop. Många designers refererar till dessa tre områden som köket “arbets-triangel”, eftersom förhållandet mellan dessa till varandra liknar en trekant.